Aanleiding

De afgelopen 20 jaar heeft hij samengewerkt met ondernemers van snelgroeiende bedrijven in digital marketing en tech. Platformbedrijven waarbij software development en digital marketing een belangrijke voorwaarde is voor groei. In die periode heeft hij bij diverse bedrijven gewerkt en ze geholpen te groeien vanaf 6 tot 400+ medewerkers. 

Zonder de juiste mensen lukt het niet om de verschillende groeifasen succesvol te doorlopen en ambitieuze doelen te behalen en een cultuur te creëren waarin samenwerking centraal staat.

Vooral in de eerste groeifase van een bedrijf zijn de juiste mensen cruciaal en worstelen ondernemers vaak met het vinden van die mensen. Het risico dat iemand niet past bij zo’n eerste fase is groot.

Als je een onbekend bedrijf bent met (internationale) potentie dan is het in de huidige banenmarkt moeilijk de juiste software developers en digital marketeers aan je te binden. Mensen met deze expertise zijn in Nederland schaars, duur en kunnen elders in de markt altijd een (iets) beter salaris krijgen, doordat ze maandelijks meerdere keren worden benaderd voor posities. We noemen dat de recruitment spiraal.

Ookal heeft je bedrijf veel groeipotentie, de groei stopt als je in deze fase niet de juiste mensen aan je kunt binden.

Bedrijven in deze fase zoeken flexibiliteit, geen hoge investeringen en beperking van de risico’s als nieuwe medewerkers niet passen.

Wij helpen deze groep van bedrijven te groeien met software engineers met verschillende niveaus van expertise zoals frontend, backend, full stack, DevOps, data engineers (en aanverwant zoals data science), QA testers (en test automation engineers), Cloud engineers en product managers ( etc.

En met digital marketeers zoals SEO, SEA, content marketeers, Analytics, CRO experts etc.

TechTalent4Growth is opgericht door Kees van Keulen.

Onze aanpak

Met onze aanpak helpen we je te werken met mensen/teams op verschillende locaties. Remote dus. We laten je bedrijf groeien met ervaren developers, digital marketeers vanuit Europa en de randen van Europa. Deze mensen zijn communicatief vaardig en passen bij jouw bedrijf en cultuur. Gegarandeerd!

Ons business model is succesvol als bedrijven succesvol kunnen groeien.

We coachen jou op de inhoud van remote werken met software developers door een ervaren CTO uit ons netwerk aan jouw bedrijf toe te voegen. Jullie sturen de software developers aan want jullie weten wat er gebouwd moet worden.

Daarnaast hebben we coaches in ons netwerk die meer in het algemeen bedrijven helpen bij wat remote werken inhoudt en wat er op ze afkomt. Bijvoorbeeld hoe je de cultuur borgt.

En daarvoor nemen wij het risico. Je krijgt van ons de flexibiliteit die je nodig hebt en je betaalt ons niks vooraf. Dus geen recruitment fees. Je betaalt maandelijks op basis van de gewerkte uren. 

Waar staan we nu?

In 2019 zijn we in Oekraine gestart. Inmiddels werken we naast Oekraine vanuit Egypte, Turkije, Tunesië en Spanje.

De kwaliteit van onze developers is hoog en onze klanten zijn daar dik mee tevreden. 95% van de developers werkt langer dan 2 jaar voor onze klanten. Dat is niet voor niets. 

Hoe doen we dat?

We kiezen bewust de landen waarin we werken en sluiten daarmee ook landen uit van samenwerking.

We doen bijvoorbeeld geen zaken met Aziatische landen zoals India, Pakistan, China en de Filipijnen doen we geen zaken mee omdat het verschil in cultuur en communicatie, de samenwerking te veel beïnvloed. Het koste meer tijd, geld en energie om mensen uit deze landen aan te laten sluiten bij de Nederlandse manier van werken en communiceren.

Nieuwsgierig geworden of gewoon meer willen weten, stuur ons een berichtje.

Wat staat er centraal in onze manier van werken?

Waar je ons op kunt aanspreken zijn de volgende waarden:

Vriendelijkheid

Doordat we internationaal werken streven we een cultuur na waarin iedereen zich veilig voelt.

Alleen als mensen zich veilig voelen zijn we in staat een open gesprek aan te gaan en mensen te leren kennen.  Vriendelijkheid zorgt voor openheid en ruimte voor nieuwsgierigheid.

Vriendelijkheid wil niet zeggen dat we niet daadkrachtig zijn. In onze aanpak stralen we duidelijkheid en draagkracht uit.

Aandacht

We focussen onze aandacht waardoor de zaken die we doen duidelijk worden en we deze maar één keer hoeven te doen. 

We werken procesgericht

Het proces is de basis van de resultaten. We geloven dat gestructureerde, duidelijke processen ons helpen onze doelen te bereiken. Het wordt daarnaast ook veel makkelijker om te leren en elke dag te verbeteren.

Jezelf kennen en jezelf ontwikkelen

We streven ernaar jezelf goed te kennen. Zo weet je waar je jezelf wilt ontwikkelen, bij wat voor bedrijf je past en waar je tegenaan loopt bij het helpen van opdrachtgevers en de ontwikkeling van ons bedrijf. Geen ontwikkeling van onze organisatie zonder eigen ontwikkeling.

En als je jezelf goed kent is het eenvoudiger de mensen waarmee je werkt te kennen.